کتابخانه عمومی آیت الله اراکی - فرهنگسرا

کتاب‌خوانی و علم آموزی نه تنها یک وظیفه ملی، که یک واجب دینی است. امام خامنه ای

کتابخانه عمومی آیت الله اراکی - فرهنگسرا

کتاب‌خوانی و علم آموزی نه تنها یک وظیفه ملی، که یک واجب دینی است. امام خامنه ای

این وبلاگ برای اطلاع رسانی و همکاری در زمینه کتابداری و کتابخانه های عمومی استان مرکزی ایجاد گردیده است.
از بازدید شما متشکریم
اراک شهرک شهید بهشتی فاز یک داخل فرهنگسرای آینه
تلفن 33125389

بایگانی
  • ۱
  • ۰


 

آیین تجلیل از مقام کتابدار و ترویج فرهنگ کتابخوانی استان مرکزی با حضور کتابداران کتابخانه‌های عمومی و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، آیین تجلیل از مقام کتابدار و ترویج فرهنگ کتابخوانی استان مرکزی روز سه‌شنبه هجدهم آبان با حضور مرتضی محمدزاده مدیرکل امور مجلس و استان‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مهدی حقیقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، امین کمالوندی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، فرهاد شامحمدی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، اشرف بهادری عضو شورای اسلامی شهر اراک، زهرا فرجی مدیرکل امور بانوان استانداری مرکزی، جهان‌بخش قنبری مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی، رضا میرزایی مدیر حوزه هنری استان مرکزی، جمعی از مسئولین، فعالان حوزه کتاب و کتابداران استان مرکزی در سالن اجتماعات فرهنگسرای آیینه شهر اراک برگزار شد.

 

گزارش تصویری این نشست را اینجا مشاهده نمایید.



نهاد کتابخانه های عمومی کشور به دنبال تقویت مدرسه اینترنتی خواندن است

مدیرکل امور مجلس و استان‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بازبینی و اصلاح درجه‌بندی کتابخانه‌ها و شکل‌گیری و تقویت مدرسه اینترنتی خواندن در نهاد کتابخانه‌ها را از دیگر محورها برشمرد و گفت: این مدرسه به منظور ایجاد تعامل میان فراگیران و ایجاد تمرکز و فرصت بیشتر برای آموختن ایجاد شده است و در صدد تقویت این مدرسه اینترنتی هستیم.

مرتضی محمدزاده در آیین تکریم مقام کتابداران استان مرکزی و ترویج فرهنگ کتابخوانی در اراک، ضمن اشاره به محورهایی که در باب فعالیت نهاد کتابخانه‌ها تدوین شده و به عنوان یک اصل و سند برای کار این نهاد به شمار می‌رود، به تشریح این محورها پرداخت و تلاش برای ساماندهی چارت سازمانی نهاد کتابخانه‌ها را یکی از این محورها برشمرد و گفت: نهاد کتابخانه‌ها با هفت هزار و 400 نفر پرسنل در سطح کشور فعالیت می‌کند که دو تا سه برابر برخی وزارتخانه‌هاست، این افراد در رده کارشناس و کارشناس به بالا فعالیت می‌کنند.
وی افزود: این سازمان با این حجم نیروی انسانی باید از یک چارت سازمانی مفصل برخوردار باشد.
محمدزاده گفت: در سال گذشته چارت سازمانی ادارات استانی، شهرستانی و ادارات ستادی اصلاح و به این ادارات ابلاغ شده و در حال اجراست.
مدیرکل امور مجلس و استان‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در خصوص تلاش همه‌جانبه برای رفع مشکلات معیشتی کتابداران به عنوان یکی دیگر از محورها اظهار کرد: در این حوزه اصلاحاتی انجام شده است و در دو سال اخیر در راستای افزایش حقوق و دستمزد کتابداران تلاش می‌شود و هر جا که مورد نیاز بود دستمزد اضافه شده یا در دست اجراست.
وی در ادامه بازبینی و اصلاح درجه‌بندی کتابخانه‌ها و شکل‌گیری و تقویت مدرسه اینترنتی در نهاد کتابخانه‌ها را از دیگر محورها برشمرد و گفت: این مدرسه به منظور ایجاد تعامل میان فراگیران و ایجاد تمرکز و فرصت بیشتر برای آموختن ایجاد شده است و در صدد تقویت این مدرسه اینترنتی هستیم.
محمدزاده با بیان اینکه مسابقات کتابخوانی رضوی در همه استان‌ها در سطح خوبی برگزار شد، عنوان کرد: این مسابقات با استقبال مردم مواجه شد و در بخش کودک و نوجوان بیشترین شرکت‌کننده را داشتیم.
وی ضمن تاکید بر ترویج فرهنگ دینی توام با فرهنگ کتابخوانی خاطرنشان کرد: اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی در برگزاری نشست‌های کتاب‌خوان از رتبه خوبی برخوردار بوده و امیدوارم به ترویج فرهنگ دینی بینجامد.
مدیرکل امور مجلس و استان‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: محوریت نهاد کتابخانه‌ها در استان‌ها کتابدار است و موضوع کتابدارمحوری در حوزه تمامی ادارات کل مورد توجه است.
وی یادآور شد: در حوزه توسعه کتابخانه‌های روستایی و شاداب‌سازی، اداره کل کتابخانه‌های عمومی این استان اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
محمدزاده ضمن اشاره به دغدغه استفاده از فضای مجازی، این فضای را تهدیدی برای کتابخانه‌های عمومی ندانست و گفت: در روز میلیون‌ها کلمه در این فضا رد و بدل می‌شود، اما در ذهن نمی‌ماند.

مهدی حقیقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این آیین ضمن تاکید بر اهمیت نقش خانواده به عنوان یکی از محورهای اساسی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: با ورود فضای مجازی این مهم در ذهن متبلور می‌شود که کتابخانه ها نیز کم کم رو به تعطیلی می‌روند، در صورتی که رسانه ها تقویت کننده یکدیگر هستند.
امین کمالوندی نیز گفت: از مجموع 73 کتابخانه در استان مرکزی 42 کتابخانه را شاداب‌سازی کرده‌ایم و شاداب‌سازی کل کتابخانه‌های عمومی استان از اهداف این اداره کل است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی گفت: با شروع مدیریت بنده در این استان تعداد کتاب‌های موجود کتابخانه‌ها کمتر از 900 هزار کتاب بود که تا پایان مهرماه امسال این رقم به یک میلیون و 23 هزار جلد کتاب رسیده است.
کمالوندی بیان کرد: با توجه به هدفگذاری انجام شده این رقم به یک میلیون و 130 هزار جلد کتاب خواهد رسید.
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی گفت: باید در سال 1404 به ازای هر یکصد نفر هشت مترمربع کتابخانه داشته باشیم که در حال حاضر با وجود اینکه بیش از هزارمتر فضای کتابخانه در طول این مدت ایجاد شده است، اما به دو متر و پنج سانتیمتر رسیده‌ایم و 6 متر تا افق 1404 فاصله داریم.
وی بیان کرد: در سال 1404 باید به ازای هر یک نفر چهار جلد کتاب داشته باشیم که در حال حاضر این رقم کمتر از یک جلد است.
کمالوندی با اشاره به فعالیت 180 کتابدار در کتابخانه‌های عمومی استان گفت: کتابداران عملیات‌های فرهنگی و خدمات شایان توجهی را با کمترین امکانات مالی در طول 20 ماه ارائه داده اند.
گفتنی است در این آیین از کتابخوانان برتر استان در چهار رده سنی تقدیر شد و از 180 کتابدار کتابخانه‌های عمومی استان به صورت نمادین تجلیل به عمل آمد.


  • ۹۵/۰۸/۱۹
  • محسن خسروی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی