کتابخانه عمومی آیت الله اراکی - فرهنگسرا

کتاب‌خوانی و علم آموزی نه تنها یک وظیفه ملی، که یک واجب دینی است. امام خامنه ای

کتابخانه عمومی آیت الله اراکی - فرهنگسرا

کتاب‌خوانی و علم آموزی نه تنها یک وظیفه ملی، که یک واجب دینی است. امام خامنه ای

این وبلاگ برای اطلاع رسانی و همکاری در زمینه کتابداری و کتابخانه های عمومی استان مرکزی ایجاد گردیده است.
از بازدید شما متشکریم
اراک شهرک شهید بهشتی فاز یک داخل فرهنگسرای آینه
تلفن 33125389

بایگانی
  • ۱
  • ۰



اتحادیه ی ابلهان؛ نوشته جان کندی تول؛ انتشارات به نگار؛ تعداد صفحات 467

 

داستان انتشار «اتحادیه ابلهان» نوشتۀ جان کندی تول داستان غریبی است. جان کندی کتاب را در سی سالگی نوشت و بعد از این که هیچ ناشری زیر بار چاپ آن نرفت به زندگی خود پایان داد. مادرش یازده سال تلاش کرد تا بالاخره دانشگاه لوییزیانا راضی به انتشار کتاب شد. کتاب به محض انتشار غوغا به پا کرد و همان سال (1981) جایزۀ پولیتتزر را ربود.



شخصیت اصلی کتاب «اتحادیه ابلهان» یک جوان چاق، بیمار و در عین حال آرمانگرا و تحصیل کرده به نام «ایگنیشس» است که با مادر فقیرش زندگی می کند. این پسر چاق بی مصرف سی و چند ساله، فوق لیسانس فلسفه قرون وسطی را دارد، او کاری به جز خوردن و خوابیدن و نوشتن اراجیفی که تصور می کند دنیا را تغییر می دهد، ندارد.


اشتباه نکنید! قهرمانان این کتاب «ایگنیشس» یک قهرمان اتو کشیده، متشخص و جنتلمن نیست، اما او در عین عدم ثبات و ملون بودن، تضادهای جامعه را به خوبی بارز می کند. این جوان در زمان و مکانی که برایش مقدر شده نمی تواند زندگی کند، ظواهر پیرامونی اش آزارش می دهند و می کوشد با رفتارش این دنیای ناهماهنگ را مسخره کند، اما در این مسیر متحمل عذاب فراوان می شود و بی شعوری انسان های اطرافش در تقابل با او، اتفاقا او را در اهدافش بیشتر کمک می کند. در نهایت به این وصله ناجور جامعه، برچسب دیوانگی می خورد و رابطه اش با مادرش سست شود.





ورود به جامعه همان و دردسرها و دردسرسازی های ایگنیشس همان، در برهه ای او سیاهان یک کارخانه در آستانه ورشکستگی را به شورش تشویق می کند و در زمانی دیگر نقش رئیس یک حزب ترقی خواه را بازی می کند، اما در نهایت هم جامعه و هم مادرش او را طرد می کنند.


«ایگنیشس» خردی منحصر به فردی دارد که باعث می شود نتواند با واقعیت های جامعه کنار بیاید، او یک آنارشیست تنبل از خانه بیرون انداخته شده است. در اینجاست که بلاتکلیفی و حماقت یک جامعه به تصویر کشیده می شود، جامعه ای که پوچ و جبرباور است و تنها کسی که در مقابل این روزمرگی مقابله می کند، همین پسر چاق بی مصرف است، پسر باهوشی که امید به تغییر دارد و دوست ندارد برای «بودن»، تن به هر کاری بدهد.


در این مسیر او تنها یک یاور دارد و آن دختری ست که زمانی هم دانشگاهی وی بوده و عقایدی به رادیکالی او دارد، این دختر در پی نجات «ایگنیشس» بر می آید که نامه های این دو به هم از نکات بسیار خواندنی کتاب است.


«اتحادیه ابلهان» طنز تلخی دارد، «ایگنیشس جی رایلی» قهرمان کتاب، یک دن کیشوت امروزی است که وادار می شود از خلوت خود بیرون بیاید و با جامعه ای که از آن متنفر است روبرو شود و به شیوۀ دیوانه وار خود با آن بستیزد. بسیاری از منتقدان، کتاب اتحادیه ابلهان را بزرگ ترین رمان کمدی قرن می دانند.

  • ۹۵/۱۲/۲۶
  • محسن خسروی

معرفی کتاب

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی